Земельні махінації у столиці: як компанії "оминають" закон

Суд визнав обґрунтованими вимоги прокурора та ухвалив рішення щодо земельної ділянки

Суд зобов'язав товариство сплатити понад п'ять мільйонів гривень за користування земельною ділянкою комунальної власності у Києві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

“Рішенням Господарського суду м. Києва задоволено позов Святошинської окружної прокуратури м. Києва до ТОВ “Реконіс” та стягнуто понад п'ять мільйонів гривень за користування земельною ділянкою комунальної власності площею понад 1,2 га, яка розташована у Святошинському районі столиці”, - повідомили у прокуратурі.

У ході проведення розслідування було встановлено, що з березня 2020 року товариство набуло право власності на нерухомість, розташовану на земельній ділянці на Кільцевій дорозі. У прокуратурі підкреслили, що товариство, отримавши у законну власність нерухоме майно, право оренди землі, на якій розташована нерухомість, товариство не оформило. При цьому тривалий час товариство користувалося землею без відповідних документів та не сплачувало за земельну ділянку.

“Внаслідок безоплатного використання товариством земельної ділянки комунальної власності територіальна громада столиці не отримувала до бюджету значні кошти. Реагуючи на вказані порушення, Святошинська окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до Господарського суду міста Києва”, - пояснили у прокуратурі.

Суд визнав обґрунтованими вимоги прокурора та задовольнив позов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що товариство незаконно користувалося гектаром землі у Голосіївському районі Києва.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися