Порушникам у Київській області загрожує до трьох років ув'язнення: що вони скоїли (ФОТО)

У поліції звернулися до мешканців Київщини

У Київській області правоохоронці задокументувала факт незаконної риболовлі. У Яготинській громаді рибалки наловили риби на понад 2,5 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Київської області.

У поліції зазначили, що протиправні дії двох рибалок виявили 7 серпня, на водосховищі Бориспільщини.  Рибалки здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову на двох човнах. Про порушення чинних законодавчих норм поліції повідомив головний інспектор рибоохоронного патруля. Зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

“Правоохоронці Бориспільського управління поліції Київщини встановили, що 47 та 53-річний жителі Яготинської громади здійснювали незаконний вилов риби сітками та рибними пастками. Добуті ресурси та рибальське знаряддя вилучено”, - повідомили у поліції.

За фактом незаконного зайняття рибним, водним добувним промислом (ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України) розпочали досудове розслідування працівники дізнання.

У поліції Київської області закликали громадян дотримуватися встановлених норм природоохоронного законодавства.

Про виявлення порушників на водоймах повідомили і у Державній екологічній інспекції Столичного округу. Протягом весняно-літнього періоду 2024 року здійснювалися заходи, спрямовані на охорону навколишнього природного середовища, зокрема щодо охорони, раціонального використання і відтворення рибних та інших водних біоресурсів.

Станом на 5 серпня державні інспектори склали 41 протокол за вчинення порушення Правил любительського рибальства, Правил промислового рибальства у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів.

Інспектори розрахували розмір завданої шкоди, він становив 553 653 грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чим небезпечна вода із запахом сірки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися