Мешканців Києва та області попередили про небезпеку води із запахом сірки

Чому вода у водоймах може мати запах тухлих яєць

У Державній екологічній інспекції Столичного округу пояснили, чому водойми влітку можуть пахнути сіркою та чому небезпечно купатися у таких водоймах, повідомляє портал "Коментарі”.

В інспекції зазначили, що запах сірки нагадує запах тухлих яєць. Він поширюється з водної глибини. Причиною такого запаху називають відмирання водоростей - вони активно розмножуються влітку, а після відмирання осідають на дно. В результаті утворюється шар органічних речовин.

“У таких умовах, за відсутності кисню, починають активно розмножуватися бактерії, які розкладають органіку. Одним з продуктів цього розкладання є сірководень (H2S) – газ з характерним запахом тухлих яєць”, - повідомили в інспекції.

Спеціалісти попередили, що сірководень не лише має неприємний запах, але і є токсичним для багатьох живих організмів. Висока концентрація цього газу може негативно вплинути на здоров'я людини. Внаслідок дії газу викликати головний біль, запаморочення та навіть отруєння.

Якщо біля водойми є неприємний запах, то купатися у такій воді не рекомендують. Вода з сірководнем може бути шкідливою для здоров'я. Також в інспекції просять не викидати сміття у водойми. Адже неприємний запах на водоймах – це сигнал про те, що природна рівновага порушена. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці чотири дні будуть скидати воду в озеро Синє. У “Плесо” пояснили, що під час проведення робіт скидатимуть в озеро чисту артезіанську воду. Артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому є чистою та безпечною для навколишнього середовища.

Дізнатися, чи будуть відновлювати озеро Синє, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися