У КП “Плесо” попередили, що в озеро Синє чотири дні скидатимуть воду

Озеро Синє планують відновлювати, однак не можуть провести відповідний тендер

У столиці чотири дні будуть скидати воду в озеро Синє. Про відповідні роботи попередили у КП “Плесо”, повідомляє портал "Коментарі”.

“За даними ПАТ "АК "Київводоканал", згідно з річним графіком, на насосній водопровідній станції “Виноградар-1” буде проводитись промивка резервуарів чистої води”, - повідомили у комунальному підприємстві. 

Роботи планують провести в наступні дати та час:

  • 7 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00

  • 12 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00

  • 13 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00

  • 14 серпня 2024 року з 22:00 до 05:00

У “Плесо” пояснили, що під час проведення робіт скидатимуть в озеро чисту артезіанську воду. “Артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому є чистою та безпечною для навколишнього середовища”, - наголосили у комунальному підприємстві. І зазначили, що вода, яку скидатимуть в озеро не містить шкідливих домішок та відповідає всім санітарним нормам.

“Промивка резервуарів чистої води є стандартною процедурою, яка дозволяє забезпечувати належне функціонування насосної станції та підтримку якості водопостачання. Скид води є частиною цієї процедури”, - пояснили в КП.

У “Плесо” розповіли і про подальшу долю озера - зазначили, що п’ять разів оголошували тендер щодо реалізації заходів з розчистки водойми. “Проте кожного разу тендер був скасований або через неспроможність учасників якісно підготувати документи, або через подання пропозицій, що перевищували встановлений ліміт фінансування”, - йдеться у повідомленні.

При цьому переконують, що продовжують працювати над реалізацією проєкту з відновлення озера Синє і найближчим часом оголосять новий тендер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про проблеми з якістю води в Києві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися