“Київводоканал” не може якісно очищати воду: існує загроза надзвичайної ситуації

Очищення води у Києві в умовах воєнного стану під загрозою: у “Київводоканалі” назвали причини небезпеки

ПрАТ “АК “Київводоканал” оголосило тендер на розробку нової схеми очищення та знезараження води. Портал “Коментарі” з'ясував, у чому причина необхідності заміни схеми очищення води. 

На офіційний запит у товаристві розповіли про проблеми, які виникають з очищенням річкової води. “Вода річки Десна у районі міста Києва протягом останніх років має високу забрудненість органічними сполуками (гуміновими та фульвокислотами), залізом, марганцем (в окремі періоди року). А Деснянська водопровідна станція товариства проєктувалась відповідно до раніше чинних норм. Застосований метод очищення і діючі споруди мають обмежені

можливості щодо видалення органічних сполук, заліза, марганцю, зниження забарвленості, каламутності та перманганатної окиснюваності”, - повідомили в компанії. 

Зараз, з використанням наявних потужностей, підприємство не може досягти виконання нових вимог Державних санітарних норм та правил “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.2010 № 400. Чинні норми називають більш жорсткими та для їх дотримання потрібно провести реконструкцію очисних водопровідних споруд. Це, своєю чергою, потребує удосконалення або повної зміни технологічної схеми очищення та знезараження води.

“Крім того, ситуація, пов’язана з воєнними діями на території України, вказує на те, що подальша експлуатація хлорного господарства несе значні безпекові ризики під час виникнення надзвичайних ситуацій”, - уточнили в товаристві.

Тож саме уникнення критичних ситуацій та забезпечення киян якісною водою змусило “Київводоканал” шукати нові методи очищення та знезараження води.

Щодо тендеру, то торги відбулися. Переможцем обрали ТОВ “Інститут комунальної інфраструктури” з остаточною пропозицією - 3 600 000 гривень з ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві погіршується якість води. Про причини можна дізнатися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися