Масштабні земельні махінації викрили у Київській області: подробиці

У Київській області незаконно зареєстрували право власності на 11 земельних ділянок

На Київщині продовжують викривати шахрайські схеми із землею. Київська обласна прокуратура вимагає повернути державі з приватної власності земельні ділянки вартістю 22 мільйони гривень, повідомляє портал "Коментарі".

До суду звернулася Обухівська окружна прокуратура. Відповідно до позовної заяви, прокуратура вимагає витребувати з володіння фізичних осіб на користь держави 11 земельних ділянок. Їх загальна площа понад 2,5 га, а вартість понад 22 мільйони гривень.

“Прокурори встановили, що рішення про виділення фізичним особам вказаних земельних ділянок, розташованих у с. Лісники, сільською радою ніколи не приймались. Технічна документація із землеустрою, на підставі якої здійснена державна реєстрація земельних ділянок, розроблена за підробленими державними актами щодо права власності фізичних осіб на спірні землі”, - пояснили шахрайську схему у прокуратурі. 

Прокуратура, враховуючи вказані факти, намагається у судовому порядку повернути землі на користь держави в особі Феодосіївської сільської ради Обухівського району.

У прокуратурі зазначили, що особу, яка шахрайським шляхом на підставі підроблених документів заволоділа земельними ділянками, вироком суду засуджено до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що товариство у Києві користувалося земельною ділянкою без відповідних дозвільних документів на це. Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про стягнення коштів за користування землею. Дізнатися детальніше про земельну махінацію у столиці можна за посиланням.


Читайте также