На Київській митниці виявили 23 тонни товарів російського походження (ФОТО)

Контрабандну продукцію рф передали бригаді спецпризначення “Азов”

Київські митники викрили спробу завозу товару російського походження на території України. Вилучену контрабандну продукцію передали до однієї з військових частин Національної гвардії України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДБР. 

Військовій частині передали 23 тонни автозапчастин російського концерну “ГАЗ” вартістю близько 5,7 мільйона гривень. Спробу завозу російської продукції викрили ще у серпні 2023 року. 

“З метою обходу санкцій представники країни-агресора планували поставити до нашої держави контрабандну продукцію через треті країни. Товар спочатку оформлювався на білоруські фірми-прокладки, надалі направлявся на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію до України”, - розповіли про схему у ДБР.

Викрили схему під час спроби оформити товар на Київській митниці. Тоді, перевіривши супровідні документи, митники виявили, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях. Кінцевим отримувачем коштів виступала комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в країні-агресорі.

Товари російського виробництва вилучили у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК України). Відповідно до статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.

У Київській митниці уточнили, що за рішенням суду у компанії, що імпортувала товар, продукцію відчужено та передано бригаді спецпризначення “Азов” для відновлення та ремонту автотранспортних засобів, які стоять на балансі підрозділу та використовуються під час виконання бойових завдань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому посадовцю “Укрзалізниці” загрожує суворе покарання. Що він скоїв, читайте за посиланням.


Читайте также