Водіїв попередили про активізацію шахраїв у столиці

Які послуги пропонують шахраї українцям

У сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ (МВС) Києва попередили про шахрайські схеми, які трапляються у столиці. Ймовірні шахраї, під виглядом працівників сервісного центру МВС пропонують за грошову винагороду оновити, виготовити, обміняти водійське посвідчення та адресно надіслати в будь-яку частину світу.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

“Шахраї починають спілкування через месенджери Telegram, Viber, WhatsАpp. Клієнтів запевняють, що їм не варто хвилюватися про навчання в автошколі, складання іспитів у сервісних центрах МВС і навіть переконують, що можна не бути присутнім в Україні для отримання водійського посвідчення вперше”, - йдеться у повідомленні.

Щоб підтвердити справжність своїх слів, шахраї надають фото з використанням айдентики та кольорів сервісних центрів МВС. Насправді вони виконані за допомогою комп’ютерних програм.

“Сервісні центри МВС Києва наголошують, що їхні адміністратори не ведуть спілкування в месенджерах Telegram, Viber, Whatsapp. А отримати вперше водійське посвідчення можливо лише особисто після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення не надсилається адресно і тим більше за кордон”, - попередили у громадян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у липні правила перетину державного кордону для військовозобов'язаних змінилися.

Представники Державної прикордонної служби можуть заборонити перетин кордону особам, які перебувають у розшуку ТЦК. Також дозволяється затримання з урахуванням поточної мобілізації в Україні.

Дізнатися детальніше про правила перетину кордону, можна за посиланням.


Читайте также