Киянин організував махінацію із землею на Київщині

Землю на Київщині незаконно продали за майже мільйон гривень

Мешканець столиці підробив документи, щоб заволодіти земельною ділянкою у Київській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці у шахрайстві, використанні підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Слідство встановило, що підозрюваний, щоб зареєструвати право власності на землю,   використав підроблені рішення сільської ради. Зареєстрував він земельну ділянку в селі Погреби Броварського району на підставну особу.

Також зловмисник змінив цільове призначення ділянки - із земель для ведення особистого селянського господарства на землю для будівництва та обслуговування житлового будинку. Це дозволили йому завищити вартість землі. 

Потім на підставі договору купівлі-продажу землевпорядник відчужив земельну ділянку добросовісному покупцю за майже мільйон гривень.

Триває досудове розслідування у справі привласнення земельної ділянки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що товариство у  Києві користувалося земельною ділянкою без відповідних дозвільних документів на це.  Київська міська прокуратура звернулася до суду із позовом про стягнення коштів за користування землею.

Суд, розглянувши справу, ухвалив рішення на користь  Київської міської ради про стягнення з товариства 1,8 мільйона гривень за користування земельною ділянкою у Голосіївському районі.

Детальніше про справу можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися