Що відомо про наслідки обстрілу Київської області: у КОВА звернулися до мешканців (ОНОВЛЕНО)

Ворог застосував ударні дрони для атаки на Київську область

Мешканці Київської області вночі чули вибухи. У ніч на четвер, 15 серпня, російській війська вчергове атакували Київську область ударними дронами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. 

“В черговий раз ворог атакував Київщину ударними дронами. Тривога тривала майже всю ніч та оголошувалася тричі. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Падіння уламків фіксується поза межами населених пунктів”, - повідомив начальник Київської ОВА. 

Він звернувся до мешканців Київської області з проханням в жодному разі не фотографувати та не викладати в соціальні мережі місця падіння та не чіпати уламки збитих ворожих цілей. “Це небезпечно. У випадку такої знахідки - повідомляйте в поліцію або ДСНС. Бережіть себе та своїх близьких”, - наголосив Руслан Кравченко.

У Повітряних силах ЗС України уточнили, що у ніч на 15 серпня 2024 року ворог завдав удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської області – рф. та 29 ударними БпЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф.

У результаті протиповітряного бою розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних Сил збито 29 ворожих БпЛА у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Станом на 13:00 Руслан Кравченко повідомив подробиці руйнувань внаслідок повітряної атаки. “Зафіксовано пошкодження 4 приватних будинків та одного авто внаслідок падіння уламків збитих цілей. Пошкодження незначні. В будинках розбиті вікна, двері, посічені покрівлі дахів”, - зазначив начальник Київської ОВА.

При цьому, за даними КОВА, прямих влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не було. 

“Мешканцям пошкоджених будинків буде надана вся необхідна допомога”, - зауважив Руслан Кравченко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку серпня ворог обстріляв Броварську громаду Київської області. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися