Земельну махінацію викрили у Києві: подробиці

Мешканці Києві незаконним шляхом отримали у користування земельну ділянку

У Києві незаконно привласнили земельну ділянку водного фонду. Йдеться про землю на березі притоки озера Вирлиця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Подільська окружна прокуратура міста Києва через суд вимагає повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку водного фонду вартістю понад 27 млн гривень, що знаходиться у Дарницькому районі столиці”, - повідомили у міській прокуратурі.

Земельна ділянка розміщена на вул. Ревуцького на березі притоки озера Вирлиця.

Водночас у прокуратурі з'ясували, що земельну ділянку незаконно використовує фізична особа. На ділянці розміщена будівля, право власності на нерухомість було зареєстровано на підставі незаконних документів.

“У січні 2022 року одним із приватних нотаріусів міста Києва зареєстровано право власності за фізичною особою на самовільно збудоване нежитлове приміщення загальною площею майже 1700 кв.м без дозвільних документів на самовільно зайнятій земельній ділянці водного фонду загальною площею 0,8312 га у Дарницькому районі столиці”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Згодом вказане приміщення отримав у власність інший мешканець міста Києва. Він розробив документацію із землеустрою нової земельної ділянки, не маючи на це законних підстав. Ділянка була сформована за рахунок спірної землі водного фонду. Саме на ній розташоване самовільно збудоване нежитлове приміщення. Після оформлення документів новий “власник” вніс дані про землю до Державного земельного кадастру відомості про неї.

 “Таким чином, будь-яких рішень про відведення у користування земельної ділянки чи надання дозволу на виконання будівельних робіт компетентними органами не приймалось”, - уточнили у прокуратурі. 

Прокуратура звернулася до суду, щоб повернути землю у власність територіальної громади. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які роботи планують провести у парку “Нивки”.


Читайте также