Масова атака дронів: ніч повітряних тривог у Києві та по всій Україні

Росія атакувала Київ ударними дронами, в області всю ніч працювала ППО

Увечері 20 серпня та протягом ночі до ранку 21 серпня Україна знову зазнала масових атак ударними безпілотниками. У столиці було чотири рази оголошено повітряну тривогу через наближення ворожих БпЛА, причому Повітряні сили ЗСУ активно працювали над відбиттям атак. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Згідно з повідомленнями, спочатку декілька груп ворожих БпЛА заходили з Херсонської в Миколаївську область, продовжуючи свій рух через різні регіони. Спостерігалася значна активність дронів у південних і західних регіонах, включаючи Кіровоградську, Полтавську, Дніпропетровську, Харківську, Сумську, та Чернігівську області. Навіть у західній частині України, в Тернопільській області, фіксувався рух дронів на захід до Івано-Франківської області.

На території Київської області, зокрема в районі Білої Церкви, також було зафіксовано активність "шахедів", які рухалися в напрямку Житомирської області. В ніч на 21 серпня, в столиці, за повідомленням Київської ОВА та міського голови Сергія Попка, було зафіксовано кілька випадків повітряних тривог, остання з яких оголошена о 6:48, закликаючи мешканців не залишати укриття до відбою.

Раніше “Коментарі” писали, що вночі та рано-вранці Київ зазнав чергових атак з повітря, але завдяки роботі системи ППО збитків та жертв вдалося уникнути. З початку серпня в столиці було оголошено 41 повітряну тривогу. Про це повідомили в Київській військовій адміністрації. 

Крім того, вночі 20 серпня на Київщину було здійснено ракетну та дронову атаку. За інформацією Руслана Кравченка, очільника Київської обласної військової адміністрації, всі атакуючі об'єкти були успішно збиті силами протиповітряної оборони. Жоден із снарядів не досягнув цілей у житлових або критично важливих інфраструктурних об'єктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися