В Києві вітчим зґвалтував падчерку з інвалідністю: деталі справи

Наразі прокуратура оголосила чоловіку про підозру у зґвалтуванні

У столиці України 48-річний киянин звинувачений у зґвалтуванні своєї 22-річної падчерки, яка внаслідок цього народила дитину. Справа, що викликала широкий резонанс, зараз перебуває на стадії досудового розслідування, а підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними Оболонської окружної прокуратури міста Києва, події розгорталися протягом останніх місяців, коли мати дівчини виявила вагітність своєї дочки під час візиту до лікаря-гінеколога. Дівчина, яка має значні психічні розлади та вади мовлення, не змогла самостійно пояснити обставини своєї вагітності.

Розслідування показало, що чоловік, який проживав з родиною дівчини з 2019 року, використовував її стан, вступаючи у статеві стосунки. Після народження дитини, що стало результатом цих стосунків, проведені ДНК-тести підтвердили його батьківство.

Відтак, прокуратура оголосила чоловіку про підозру у зґвалтуванні за ч. 2 ст. 152 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до десяти років позбавлення волі. Наразі, вітчим перебуває під вартою, і родина дівчини відмовилась від новонародженої, яка зараз знаходиться під опікою державних установ.

“Оболонською окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру 48-чоловіку у вчиненні зґвалтування 22-річної падчерки, яка не здатна усвідомлювати наслідків своїх дій (ч. 2 ст. 152 КК України)”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що у Білоцерківському районному суді винесено вердикт у справі,: киянин засуджений до п’яти років позбавлення волі за розбещення неповнолітньої. Суд визнав чоловіка винним у злочинах проти сексуальної недоторканності дитини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися