Російські війська застосували 35 ракет різних типів під час обстрілу: скільки вдалося збити

Захисники України збили 9 балістичних ракет із 16-ти

Окупаційні війська у понеділок, 2 вересня, задали чергового удару - застосовували ракети різних типів та ударні дрони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Повітряних сил ЗС України. 

Ворог бив по Київській, Сумській та Харківській областях, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети. Також окупанти атакували територію України ударними БпЛА типу Shahed - дрони атакували з південного напрямку.

У повітряному просторі України радіотехнічні війська виявили та здійснили супровід 58 повітряних цілей. Загалом було зафіксовано 35 ракет різних типів та 23 ударних БпЛА:

  • 16 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23 із Брянської, Воронезької та Курської областей – рф.;

  • 14 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської обл. – рф.;

  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгородської обл. – рф.;

  • 1 ракета невстановленого типу із Бєлгородської обл. – рф.;

  • 23 ударні БпЛА Shahed-131/136 із Приморсько-Ахтарська – рф.

Підрозділи зенітних ракетних військ, засоби радіоелектронної боротьби Повітряних Сил, а також розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України в результаті бойової роботи збили:

  • 9 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23;

  • 13 крилатих ракет Х-101;

  • 20 ударних БпЛА Shahed-131/136.

“Крім того, внаслідок активної протидії Сил оборони України, одна крилата ракета Х-101 та три ударні БпЛА не досягли своїх цілей і були локаційно втрачені. Інформація уточнюється”, - уточнили у Повітряних силах.

“Бойова робота велась у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях”, - йдеться у звіті Повітряних сил. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про наслідки ракетної атаки на Київ. Фото пошкоджень та руйнувань можна переглянути тут.

Джерело: https://t.me/kpszsu/18640


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися