В зоні ураження вся Україна: Росія може отримати нові балістичні ракети

Іран може передати балістичні ракети вже найближчими днями

Росія може поповнити арсенал, який використовує під час обстрілів території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Bloomberg.

Видання, посилаючись на інформацію європейських чиновників, повідомляє, що Іран може постачати балістичні ракети Росії. Посадовці не можуть вказати, який тип балістичних ракет може бути передано, скільки іранської зброї отримає Росія та коли само розпочнуться поставки. На думку одного з офіційних представників, поставки можуть розпочатися протягом кількох днів. “Зазвичай балістичні ракети літають набагато швидше, ніж крилаті ракети чи безпілотники, і можуть нести більший корисний вантаж”, - зазначає видання.

В Ірану та Росії уже налагоджена співпраця у питанні поставок зброї - за Іран поставив РФ сотні безпілотників. При цьому, на думку європейських чиновників, потенційна передача балістичних ракет означатиме тривожний розвиток конфлікту. 

У публікації припускається, що реакцією на поставки балістичних ракет буде застосування додаткових санкцій проти Ірану. Хоча, за даними виданням, їхня ефективність буде невизначеною, враховуючи низку заходів, які вже спрямовані проти Тегерана, включно з поставками безпілотників до Москви. Серед попередніх заходів, які обговорювали союзники, є нові обмеження на авіакомпанію Iran Air.

Також очікується, що країни “Великої семи” публічно засудять будь-яку передачу та висловлять свою стурбованість урядам на Близькому Сході дипломатичними каналами.

Пабліки повідомляють, що в теорії ракети Dezful зможуть дістати до будь-якої точки України. Однак поки немає інформації, які саме ракети Іран планує передати Росії. 

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія застосувала велику кількість балістичних ракет для обстрілу Києва 2 вересня




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися