У сервісних центрах МВС столиці фальсифікували дані під час реєстрації автомобілів: причини (ФОТО)

Адміністратори сервісних центрів МВС у Києві допомагали боржникам порушувати закон

П’ятьом адміністраторам сервісних центрів МВС оголосили про підозру. Вони допомагали боржникам переоформити автомобілі без сплати штрафів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

У ході досудового розслідування було встановлено, що адміністратори територіальних сервісних центрів МВС допомагали переоформити автомобілі на нових власників або зняти з реєстрації, попри те, що ці особи були внесені до системи “Єдиний реєстр боржників” та мали статус боржників. У прокуратурі зауважили, що переоформити автомобіль у законний спосіб можливо лише після сплати штрафів.

“ Втім адміністратори умисно вносили в базу дані автовласників з помилками. Таким чином вони отримували з реєстрів інформацію про те, що автовласник не має жодних заборгованостей”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Повідомляється, що вже встановлено 36 фактів перереєстрації автомобілів протягом 2022-2023 років на підставі сфальсифікованих реєстраторами даних.

П'ятьом працівникам трьох сервісних центрів повідомили про підозру у службовому підробленні та несанкціонованих діях з інформацією з реєстрів боржників (ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зловмисник разом зі спільником обікрав автомобіль військового. Однак скористатися чужим майном йому не вдалося. Затримали його відразу - власник авто та небайдужі свідки злочину. За свої дії зловмисник постане перед судом. Дізнатися детальніше, яке майно викрав зловмисник з автомобіля, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися