Масштабна пожежа у Чорнобильській зоні: що відомо про рівень радіації

У Київській ОДА дали поради мешканцям області через пожежу

У Київській області в межах Чорнобильської зони виникла масштабна пожежа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Київської ОДА Руслана Кравченка. Він повідомив, що в Чорнобильській зоні горить лісова підстилка.

“За оперативною інформацією ГУ ДСНС України у Київській області у Чорнобильській зоні спостерігається горіння на площі орієнтовно 20 га. Для запобігання розповсюдженню пожежі залучені рятувальні підрозділи та техніка. Вживаються всі необхідні заходи для локалізації та подальшої ліквідації пожежі”, - зазначив голова КОДА. 

Руслан Кравченко також повідомив, що постійно перевіряється рівень радіаційного фону. Наразі він перебуває в межах норми. 

Очільник Київської ОДА попередив мешканців Київської області, що через пожежу, яка виникла, а також у зв'язку із тлінням торфовищ в Броварському районі Київщини, може спостерігатися задимлення повітря. “Тому рекомендуємо не перебувати тривалий час надворі та зачиняти вікна”, - зазначив він. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці з вечора понеділка погіршився стан атмосферного повітря. Кияни скаржилися, що погіршення стану повітря спостерігалося у багатьох районах столиці. 

У КМДА пояснили причини погіршення стану повітря, зазначивши, що це, ймовірно, спричинене пожежами в екосистемах. Столична влада повідомила, що у Броварському районі Київської області горить торф в 6 осередках загальною площею 3,74 га. Це, на думку КМДА, також є можливою причиною неприємного запаху у столиці. Дізнатися детальніше про ситуацію з повітрям у Києві можна за посиланням.

Читайте также