У Київській області 80 га спірних земель передали підприємцю

Підприємець отримав у користування землі водного фонду

У Київській області викрити неправомірне використання земель водного фонду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

До суду з позовом в інтересах держави звернулася Обухівська окружна прокуратура. Прокуратура вимагала усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні земельними ділянками водного фонду в Обухівському районі.

Площа спірних земель становить майже 80 га.

За даними прокуратури, одна із сільських рад Обухівського району своїм рішенням надала дозвіл на розробку технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок на місцевості.

“Як наслідок, підприємству відведено у постійне користування для сільськогосподарського виробництва земельні ділянки за рахунок земель водного фонду”, - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що спірні землі, відведені підприємцю, накладаються на русло річки Івковитиця та її прибережну захисну смугу, а також русло річки Сквира, створений в її руслі ставок та їх прибережну захисну смугу.

“Відповідно до законодавства, передача земель водного фонду у приватну власність та постійне користування юридичним особам з метою здійснення сільськогосподарської діяльності заборонена”, - наголосили у прокуратурі.

Виявивши порушення українського законодавства, прокуратура направила позовну заяву до суду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області з державної власності намагалися вивести 70 га земель лісогосподарського призначення. Дізнатися детальніше про ймовірні земельні махінації на Київщині, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися