Стала відома попередня причина пожежі в костелі Святого Миколая

Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання

У п’ятницю вночі, 3 вересня, сталася пожежа у Костьолі Святого Миколая у Києві. Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання в органі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Саме в той час, після 21:00, у костелі проводилася репетиція. Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз. Упродовж тижня експерти мають дати кінцевий висновок про причини загоряння", – сказав чиновник.

За його словами, на місці події працюють рятувальники, які ліквідовували пожежу, та представники Національної поліції, що проводять розслідування, а також працівники костелу.

Міністр зазначив, що вогонь пошкодив внутрішнє оздоблення історичної будівлі, а самій конструкції костелу нічого не загрожує.

"Вогнеборці прибули на місце події вже через шість хвилин після надходження повідомлення про пожежу на спецлінію 101. Якби їх реакція була більш тривалою, очевидно, були б більші наслідки пожежі", – сказав він.

Як повідомлялося, у п’ятницю вночі сталася пожежа у костелі Святого Миколая у Києві, внаслідок якої серйозно постраждало внутрішнє оздоблення будівлі. Зокрема, зруйновано унікальний орган. Причиною пожежі попередньо називають коротке замикання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися