Вандали в Києві відірвали руку «Маленькому принцу» (ФОТО)

У столиці на Пейзажній алеї, розташованій в історичній частині міста, недалеко від Андріївського узвозу, вандали пошкодили бронзову скульптуру "Маленького принца". Про це повідомляє видання "Сегодня".

Невідомі вибили руку з шаблею і тепер з неї стирчить дріт. Автор скульптури Костянтин Скритуцький каже, що кількома днями раніше хтось вкрав бронзову скульптуру лисеняти, яка "сиділа" біля ніг принца. Тепер же хулігани пошкодили самого персонажа. У поліцію автор звернувся ще коли пропала скульптура лисиці, але за словами Костянтина, навряд чи правоохоронці її шукали. Тепер він хоче написати заяву ще про факт хуліганства.

У поліції ЗМІ повідомили, що справа вивчається і вандалів, які поглумилися над скульптурою, планують розшукати найближчим часом.

picture

До слова, "Маленького принца" в Києві часто "дістають" вандали. У 2011 році він був зруйнований, але Костянтин Скритуцький за підтримки меценатів і жителів столиці її благополучно відновив. А у 2014 році пам'ятнику відбили руку, але незабаром скульптурі знову повернули нормальний зовнішній вигляд.

Відзначимо, що Маленький принц — головний герой однойменного твору Антуана де Сент-Екзюпері. Він настільки полюбився і дорослим, і дітям, що пам'ятники принцу встановлені в багатьох країнах світу.

Нагадаємо, що в столичному парку "Орлятко", розташованому на Відрадному, на південь від початку бульвару Вацлава Гавела, підлітки розбили й розмалювали сцену, встановлену на початку 2021 року.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці п'яні підлітки з пивом вчинили акт вандалізму в метрополітені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися