ДБР звинувачує чиновників КМДА в розкраданні 15 млн бюджетних коштів

У Державному бюро розслідувань кажуть, що чиновники комунального підприємства "Київський центр розвитку міського середовища" привласнили бюджетні кошти в сумі близько 15 мільйонів гривень при реконструкції столичного парку "Кіото". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що чиновники провели тендер на закупівлю послуг з реконструкції парку "Кіото", розташованого в Деснянському районі столиці. Очікувана вартість робіт становила 62, 1 млн гривень. Перемогу в тендері отримала компанія з пропозицією в 49, 4 млн гривень.

Але працівниками ДБР було встановлено, що реконструкційні роботи на момент оголошення тендеру в парку вже були завершені. Компанії перерахували з державного бюджету 32,1 млн гривень, хоча за висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість будівельних робіт становила лише 19,2 млн гривень.

За попередніми підрахунками, дії посадових осіб КП "Київський центр розвитку міського середовища" завдали шкоди інтересам громадськості на суму близько 15 млн гривень. Повна сума збитку ще встановлюється.

15 вересня 2021 співробітники ДБР провели обшуки в офісних приміщеннях комунального підприємства, за місцем проживання колишніх керівників і посадових осіб комунального підприємства, а також за місцем проживання керівників ТОВ і підрядників.

Під час обшуків вилучено речові докази, які підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА. Після проведення необхідних експертиз, буде вирішено питання про повідомлення ним про підозру.

Слідчі ДБР також встановлюють причетність інших осіб до зазначеної схеми.

Попередня кваліфікація: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 364, ч. 5 ст . 191 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід - ДБР.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці намагалися продати посаду в ДБР за 50 тисяч доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися