У Києві намагались продати посаду в ДБР за 50 тисяч доларів (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали чоловіка, який намагався "продати" посаду у правоохоронному органі за 50 тисяч доларів. Про це розповіли у пресслужбі відомства, передають "Коментарі".

Затриманий чоловік запевняв киянина, що буцімто має впливові зв’язки у конкурсній комісії Державного бюро розслідувань та у Верховній Раді України. Він пропонував за гроші працевлаштувати мешканця Києва на керівну посаду в один із центральних підрозділів ДБР. Громадянина України затримали під час передачі першої частини грошей у сумі 35 тисяч доларів.

Слідчі дії тривають, додали у Державному бюро розслідувань. Наразі вирішують питання про повідомлення затриманому про підозру. Чоловіку інкримінують заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.


Нагадаємо, співробітники кіберполіції Київської області та слідчі Подільського управління поліції Києва викрили схему шахрайства через фіктивну онлайн-біржу з продажу криптовалюти. Учасники схеми пропонували вкладникам отримувати 7% прибутку від інвестування. Мінімальна сума вкладень становила 150 тисяч гривень. Проте повернути гроші інвестори не могли. За такою схемою фігуранти шахрайської схеми привласнили понад чверть мільярда гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам", тиснули на людей та погрожували. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися