У Києві розслідують привласнення коштів через біржу криптовалюти (ВІДЕО)

Організатори схеми привласнили понад чверть мільярда гривень

Співробітники кіберполіції Київської області та слідчі Подільського управління поліції Києва викрили схему шахрайства через фіктивну онлайн-біржу. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, передають "Коментарі".

Організатори схеми створили додаток електронної біржі, який схожий з всесвітньовідомі біржі з продажу криптовалюти. Власники додатку пропонували вкладникам отримувати 7% прибутку від інвестування у криптовалюту. За даними правоохоронців, мінімальна сума вкладень становила 150 тисяч гривень. До залучення інвесторів залучали "амбасадорів".

У кіберполіції розповіли, що коли вкладники намагалися повернути свої гроші, їм повідомляли, що такої можливості немає, а далі — блокували. За такою схемою фігуранти привласнили понад 250 млн гривень.

Правоохоронці разом зі спецпризначенцями провели сім обшуків у оселях учасників оборудки та в їхніх автівках у Черкасах та Хмельницькій області. Під час обшуків вилучили комп’ютерну техніку, платіжні картки, гроші, "чорнові" записи та зброю. За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження. Фігурантам справи загрожує до восьми років тюрми.

 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам", тиснули на людей та погрожували. 

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися