У Києві викрили схему викрадення автомобілів зі штрафмайданчиків: затримано 13 осіб

Зловмисники використовували підроблені документи на видачу авто.

У Києві викрили масштабну схему викрадення автомобілів зі штрафмайданчиків. Затримали 13 осіб. Про це повідомили в прес-службі Офісу генпрокурора.

Зловмисники викрадали авто не тільки в Києві, а й в інших областях України. У цьому їм "допомагав" один з керівників місцевого відділу виконавчої служби. Також до злочинної схеми був залучений працівник сервісного центру, за допомогою якого вони легалізували користування викраденими автомобілями.

Зловмисники використовували підроблені документи на видачу авто.

Правоохоронці довели 21 епізод їх злочинної діяльності. Зловмисники завдали понад 17 млн гривень збитків потерпілим.

В ході слідства всі викрадені автомобілі знайшли і вилучили.

Зловмисників звинувачують в створенні і участі в злочинній організації, незаконне заволодіння транспортними засобами, підробці, несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги і незаконному зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 28 ч. 2, 3, 4 ст. 358, ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1, 2, 3 , ст. 365-2, ч. 1 ст. 309 КК України).

Як писали "Коментарі", в Києві викрили нелегальну схему торгівлі автомобілями з вимаганням та погрозами з боку організаторів "бізнесу". За даними правоохоронців, 33-річний київський бізнесмен попросив свого знайомого - 37-річного киянина дати йому автомобіль BMW для вирішення побутових потреб . Однак повертати машину власнику він не збирався.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися