Кияни будуть окремо платити за ремонт будинкових лічильників води та тепла

З 2017 до 2019 рік обслуговування приладів комерційного обліку здійснювалося лише в аварійних ситуаціях. Через це на сьогоднішній день майже 4 тисячі вузлів комерційного обліку потребують негайного ремонту та перевірки

З 30.09.2019 р., згідно з діючим в Україні Законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", для столичних будинків встановили дефиренційований розмір внесків на обслуговування вузлів комерційного обліку (лічильників) для кожного будинку.

У "Київводоканалі" заявили, що ремонт може становити від 3 до 140 грн за квартал і переважно залежить від кількості квартир у багатоповерхівці та від кількості квартирних лічильників. Дізнатися про розмір внесків у вашому будинку можна на сайті Київводоканалу.

Директор розрахункового департаменту ПрАТ "АК "Київводоканал" Валерій Люлін повідомив, що кошти, які доведеться сплачувати у разі необлікованих витрат води, через відсутність і поломку загальнобудинкового лічильника, будуть значно перевищувати суму внесків на його обслуговування. Сплачувати лише за фактично спожитий об`єм води можливо лише за умови наявності у кожного споживача квартирного лічильника, а у багатоквартирних будинках також обов`язково має бути загальнобудинковий прилад обліку.

Керівник водоканалу також пояснив, що цей загальнобудинковий лічильник, а також допоміжні засоби, що забезпечують його функціонування (запірна арматура, фільтри, клапани тощо), становлять вузол комерційного обліку. І в Києві майже 12 тисяч багатоквартирних будинків обладнані такими вузлами обліку, завдяки чому  мешканці  мають змогу контролювати витрати холодної води та сплачувати лише за спожитий об`єм. Також він додав,  що будь-які механізми потребують технічного обслуговування: періодичного огляду, ремонту  та  перевірки. І на це потрібні кошти.

З 2017 до 2019 рік обслуговування приладів комерційного обліку здійснювалося лише в аварійних ситуаціях. Через це на сьогоднішній день майже 4 тисячі вузлів комерційного обліку потребують негайного ремонту та перевірки.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", кияни перекрили трасу на знак протесту.

Джерело: https://vodokanal.kiev.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися