Є підстави для оголошення "червоної зони" карантину в Києві - Радуцький

В Україні до кінця року діє адаптивний карантин, країну поділили на зони

Голова комітету Верховної ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький вважає, що у Києві є підстави для оголошення "червоної зони" карантину.

Зараз в Києві ввели другу чергу лікарень для хворих на коронавірус. Загалом лікарні заповнені на 70%, що є причиною для оголошення червоної зони.

Варто зазначити, що в Україні до кінця року діє адаптивний карантин, країну поділили на зони. З 23 вересня всі регіони перейшли в жовту.

Посиленні обмеження у Києві почали діяти з 5 жовтня. Відтепер державні установи та організації, зокрема місцеві органи влади, підприємства будь-яких форм власності та Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) прийматимуть відвідувачів лише за наявності негативного тесту на коронавірус та довідки про повний курс вакцинації або отримання однієї дози вакцини від коронавірусу

Посилення карантинних обмежень не стосуються лише на осіб, які не досягли 18 років. Для усіх інших тест на коронавірус, зроблений не більш як за 72 години до відвідування закладу, або наявність COVID-сертифікату обов’язкові. Окрім того, залишаються вимоги з носіння захисних масок та зберігання соціальної дистанції у півтора метра.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися