В Дніпро випустили 2 тонни риби

Контролювати вселення риби будуть Київський рибоохоронний патруль та іхтіологи

На вихідних до Канівського водосховища випустили дві тонни риби. Так, до Дніпра випустили тисячу щук загальною вагою 500 кг, 5 тисяч коропів, 10 тисяч товстолобів і 2,5  тисячі білого амура.


Рибу вирощували на приватному підприємстві в Жашкові Черкаської області. Вага однієї рибини становила від 50 до 500 грамів.


Контролювати вселення риби будуть Київський рибоохоронний патруль та іхтіологи. Адже зариблення водойм передбачене законодавством, яке необхідно дотримуватися.


 

Як писали "Коментарі", в мікрорайоні Осокорки відбулось зариблення озера Жандарка. Таким чином прагнуть відновити природну екосистему. За словами депутата Київської міської ради Володимира Гончарова, восени зазвичай традиційно зариблюють водойми. Зараз в озеро випустили одразу кілька видів риб: карась, щука, білий амур та короп.

Як писали "Коментарі", жителі Оболонського району помітили, що в Андріївському озері, яке входить в систему озер Опечень в межах міської межі Києва, масово гине риба і раки. Городяни припускають, що всьому виною нечистоти, які зливає в озеро одне з місцевих підприємств або власники гаражів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися