В озері на Оболоні почала гинути риба і раки: в чому причина

Жителі Оболонського району помітили, що в Андріївському озері, яке входить в систему озер Опечень в межах міської межі Києва, масово гине риба і раки. Про це повідомляється в Facebook-спільноті "Життя Оболонського району та Мінського Масиву".

Городяни припускають, що всьому виною нечистоти, які зливає в озеро одне з місцевих підприємств або власники гаражів. На кадрах, опублікованих в мережі видно, що раки виповзли на берег з дна, а в воді плаває дохла риба.

У коментарях користувачі відзначають, що мор риби в цьому озері відбувається не вперше: "Це жахливо", "Цю гидоту там скидають регулярно. Тече вона з труби посеред озера, з боку дороги. (Орієнтовно - між вишками високовольтних проводів) Такий замор риби вже траплявся минулого року "," Люди - наймерзенніші істоти на землі ", - пишуть в соціальній мережі.

Засновниця громадського руху "Почайна", яке займається захистом і ревіталізації історичної річки Почайни, Аннабелла Морина повідомила, що активісти вже зайнялися цим питанням.

Нагадаємо, що в річку Кізка, яка протікає вздовж населеного пункту Блиставиця, що в Київській області, невідомі викинули близько трьох тисяч каністр з невідомою речовиною. Ця водойма є притокою річки Ірпінь, яка впадає в Дніпро. 20-літрові каністри щільно покрили русло річки на ділянці 350-400 метрів.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в четвер, 16 вересня, закінчилась заборона на вилов раків у Київській області, тому на водоймах загального користування дозволено добувати ці водні біоресурси в кількості 30 шт. на одну людину на добу, розміром понад 10 см (від очей до кінця хвостових пластин).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися