На ремонті шкіл в Києві викрали мільйони гривень

Внаслідок противоправної діяльності фігурантів були завдані збитки на суму майже 2 млн гривень.

Правоохоронці в Києві викрили протиправну діяльність групи осіб, які "нагрівали руки" на схемах ремонту в закладах освіти.

Так, посадові особи одного з управлінь Святошинської РДА уклали договори з підрядними товариствами. Він знав, що до офіційних документів внесені неправдиві відомості, але все одно підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. Так, у документах були завищені обсяги проведених робіт, і, крім того, були вказані роботи, які геть не проводились. Підрядні організації отримали кошти з місцевого бюджету на виконання ремонту.

Внаслідок противоправної діяльності фігурантів  були завдані збитки на суму майже 2 млн гривень.

Слідчі повідомили про підозру директорам двох підрядних організацій за частинами 2, 3 та 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Як писали "Коментарі", у Києві затримали двох чоловіків, які налагодили схему збуту фальшивої іноземної валюти в особливо великому розмірі.

За даними правоохоронців, організатори торгівлі фальшивою валютою купували підроблені євро та долари за кордоном, а потім збували їх на території України. Під час чергової спроби обміняти фальшиві гроші їх затримали. У поліції Києва розповіли, що у спільників під час затримання вилучили 229 тисяч підроблених доларів США. З покупцем, якому їх намагались продати, вони познайомились через інтернет.


 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися