Під Києвом депутат вимагав хабар

Народний обранець отримав 1,5 тисячі доларів за виділення земельної ділянки

Депутата сільської ради Броварського району правоохоронці затримали за підозрою в отриманні хабаря. Про це повідомили в обласному управлінні поліції Київської області

За даними поліції, народний обранець вимагав і отримав хабар в 1,5 тисячі доларів у громадянина за розв'язання питання про виділення земельної ділянки.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року чинності набрав прийнятий Верховною Радою закон про викривачів корупції. Він передбачає не тільки захист викривачів корупції, а й виплату їм винагороди в 10% від суми відшкодованих державі збитків або розміру неправомірної вигоди.

Раніше "Коментарі" розповіли про двох військових лікарів, яких спіймали при отриманні хабаря. Першим був начальник медслужби в Харкові, який взяв 1500 доларів у громадянина за ухилення від армії. Другою була голова військово-лікарської комісії. Вона взяла близько 30 тисяч гривень з батьків за непридатність їхнього сина до служби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися