У зоопарку під Києвом тварин урятували від холодної смерті: ціна була великою

Як зоопарк 12 місяців бився з "Київоблгаз збутом": проблеми з обігрівом житла тварин зоологічного парку могли призвести до плачевних наслідків

Нещодавно Михайло Пінчук, директор Зоопарку 12 місяців зробив заяву про те, що заклад вдалося уникнути подальшого контакту з "Київоблгаз збутом", для якого орієнтування на невелике споживання газу стало невигідним (як це і відбувається у випадку із зоопарком, адже багато газу для нього не потрібно).

Зоопарк розташований поряд із селом Демидів, тому вигідною угодою для нього було укладення договору з "Асканія Енерджі", а також укладення рамкової домовленості з "Нафтогазом України". Таким чином, завдяки цій схемі, у разі виникнення чергового неприємного інциденту, Парку 12 місяців нескладно буде вдатися до послуг "Нафтогазу".

Михайло Пінчук зазначив, що їм вдалося досягти консенсусу з приводу перерахунку газу за хоча б трохи прийнятними цінами в проміжку часу з серпня по жовтень. Також Пінчук висловив сподівання, що "Київоблгаз збутом" буде виконана обіцянка з приводу взаєморозрахунку.

Але яким би красивим і радісним не здавався кінець історії, є невелике "але": за попереднім підрахунком, зоопарк за один місяць зими буде змушений робити оплату в розмірі 1 млн гривень за опалення в зоопарку.

Пінчук каже, що рахунок, який зоопарк сплатив за листопад, становив 630 тис. гривень, тобто тариф становить 35 тис. гривень за 1000 кубів газу. Крім того, у разі підвищення тарифів з настанням холодів у зоопарку просто не знають, як зробити так, що тварини були в теплі та ситими.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Київському зоопарку відкрили зимовий будинок для ібісів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися