У Києві кожен десятий COVID-сертифікат підроблений

В Україні є сильна антивакцинаторська кампанія.

У Києві з 1 листопада діє жорсткий карантин. Для того, щоб потрапити заклади та транспорт, необхідно пред'являти сертифікат про вакцинацію, негативний тест на коронавірус або довідку про подолання хвороби.

Водночас, в Україні існує сильна антивакцинаторська кампанія. Тому люди активно користуються підробленими сертифікатами COVID.

За словами начальника головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олега Рубана, у Києві щодня працюють 40 моніторингових груп, які перевіряють наявність СOVID-сертифікатів про щеплення чи негативний тест на коронавірус.

Близько 10% таких документів виявляються підробленими. Цьому сприяє, як говорилося вище, антивакцинаторська кампанія, в якій беру участь, зокрема, відомі політики, публічні особи та навіть медики.

Як повідомляли "Коментарі", правоохоронці продовжують виявляти підроблені сертифікати про вакцинацію від коронавірусу . Зокрема, у міжнародному аеропорту Бориспіль поліція виявила щонайменше 10 підроблених COVID-сертифікатів. Усі люди із фальшивими документами прилетіли до України з інших країн.


Джерело: https://kiev.segodnya.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися