Мінування київського банку 3 серпня ніяк не пов'язане з минулими фейковими повідомленнями про вибухівку

У Києві за фейкове мінування громадянам дають умовні терміни: чиновник вважає, що за це потрібно саджати

У Києві узбекистанця Сухроба Карімова, допитує СБУ. У понеділок, 3 серпня, чоловік погрожував підірвати банк в бізнес-центрі "Леонардо". Підривника судитимуть за всією суворістю закону. Про це повідомив заступник глави МВС Арсена Авакова Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"На цей час громадянин Узбекистану, який сьогодні імітував терористичний акт, знаходиться в СБУ. Він затриманий. З ним проводяться слідчі дії. Попереду - обрання запобіжного заходу судом. Швидше за все, це буде безальтернативне затримання під вартою. Далі він буде відповідати за всією суворістю закону ", - повідомив Геращенко.

Також заступник глави МВС уточнив, що мінування банку в понеділок ніяк не пов'язане з рядом інших фейкових повідомлень про вибухівку.

"Але вже помічено статистично, що після кожної заяви про той чи інший теракт психічно ненормальні люди, які бачать, що показують по телебаченню, пишуть в соцмережах - їм теж хочеться зробити" подвиг ". Вони починають дзвонити й говорити, що то-то заміновано. Як правило, судді дають таким особам умовні терміни, вважаючи, що це не дуже великий злочин. А я вважаю, що вони повинні сидіти у в'язниці ", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, о 15:00 зловмисника затримали. Раніше чоловік спілкувався з журналістами, яким сказав, що він Святий Дух.

Видання "Коментарі" розповіло про вибух у Києві, 21 липня, біля ТРЦ Ocean Plaza.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися