Киянка легалізовувала нелегальних мігрантів шляхом шлюбних афер

Вона допомогала їм укладати фіктивні шлюби з українками.

Правоохоронці  викрили схему незаконного переправлення іноземців через  український кордон. Її організувала 52-річна киянка. За 30 тисяч гривень жінка організовувала незаконну легалізацію нелегальних мігрантів.

Вона допомогала їм укладати фіктивні шлюби з українками.

Жінку затримали під час передачі коштів за фіктивне свідоцтво про шлюб.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) . Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зловмисниці незабором оголосять підозру у скоєнні злочину та оберуть  запобіжний  захід.

Наразі тривають необхідні слідчі дії, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до нелегального переправлення мігрантів.

Як писали "Коментарі", у Києві працівників одного зі столичних університетів підозрюють у причетності до масштабної схеми нелегальної міграції іноземних студентів. За даними українських прикордонників, за пособництвом представників вишу за два роки через канал незаконної міграції в Україну переправили близько трьох тисяч іноземців під виглядом здобуття освіти. Досудове розслідування почали після того, як влітку цього року викрили схему переправлення кількох груп пакистанців через український кордон у Чернівецькій області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися