У Києві працівники вишу причетні до нелегальної міграції іноземців (ВІДЕО)

Масштабна схема працювала два роки

У Києві працівників одного зі столичних університетів підозрюють у причетності до масштабної схеми нелегальної міграції іноземних студентів. Про це розповіли у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними українських прикордонників, за пособництвом представників вишу за два роки через канал незаконної міграції в Україну переправили близько трьох тисяч іноземців під виглядом здобуття освіти. Досудове розслідування почали після того, як влітку цього року викрили схему переправлення кількох груп пакистанців через український кордон у Чернівецькій області.

Під виглядом навчання іноземці прибували у Київ легально. Потім їх перевозили у тих Чернівецьку область для переправлення в Румунію. За такі послуги з кожного "студента", бажаючого потрапити до країн Євросоюзу, організатори транзиту брали по 13-15 тисяч доларів. Схему пропонували громадянам понад десяти країн Близького Сходу, Африки та Південно-Східної Азії.

Прикордонники, працівники прокуратури та міграційної поліції із залученням спецпризначенців провели низку обшуків в університеті та за місцем проживання керівництва вишу та працівників, які займалися роботою з іноземними студентами. Правоохоронці вилучили платіжні картки, валюту, документи іноземців, ноутбуки, телефони та інші матеріали. Окрім того, обшуки провели в одному зі столичних хостелів, де затримали кількох фігурантів кримінального провадження. Наразі двом іноземцям та одному українцю повідомили про підозру в організації незаконної міграції. Слідство триває.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у кількох районах Києва поліцейські провели рейд хостелами, у яких шукали нелегальних мігрантів. Правоохоронці спільно з працівниками міграційної служби та міграційної поліції перевірили хостели у Шевченківському, Святошинському, Дніпровському та Солом’янському районах Києва. Під час рейду виявили та доставили до Державної міграційної служби столиці та Київської області понад сотню іноземних громадян, серед них — 10 іноземців, які перебували на території України незаконно.

Нагадаємо, у міжнародному аеропорті "Бориспіль" затримали українця, який намагався незаконно ввезти в Україну коштовне каміння — діаманти вартістю 2 млн грн. Окрім того, неподалік відселеного міста Прип’ять, що у Київській області, виявили двох іноземців, які проникли на заборонену територію Чорнобильської атомної електростанції незаконно заради екстремального туризму. Сталкерами виявилися громадяни Польщі та Німеччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися