В аеропорті "Бориспіль" затримали пасажира з діамантами (ВІДЕО)

Інцидент стався під час оформлення рейсу "Стамбул — Київ"

У міжнародному аеропорті "Бориспіль" затримали українця, який намагався незаконно ввезти в Україну коштовне каміння вартістю 2 млн грн. Про це розповіли у пресцентрі Державної прикордонної служби України (ДПСУ), інформують "Коментарі".

Під час оформлення рейсу "Стамбул — Київ" в аеропорту "Бориспіль" прикордонники, митники та працівники Служби безпеки України виявили в одного з пасажирів незаконний вантаж, повідомляють в ДПСУ. Інцидент стався 1 липня.

В речах 36-річного громадянина України знайшли дев’ять каблучок з білого золота, оздоблені діамантами, один діамант жовтого кольору з сертифікатом "HRD" та шість паперових згортків з діамантами різних розмірів та ваги. За попередніми даними, вартість коштовного каміння, яке українець намагався ввезти з Туреччини, сягає 2 млн грн. На порушника склали протокол про порушення митних правил.

"Загальна сума виявленого склала близько трьох мільйонів гривень. Зауважу, що від початку 2021 року прикордонники вже вдруге виявляють діаманти. Загальна сума двох випадків виявлення діамантів склала близько трьох мільйонів", — прокоментувала представниця Державної прикордонної служби України.


Ще один інцидент стався в міжнародному аеропорті "Бориспіль" 20 червня, нагадали в ДПСУ. Тоді в одного з пасажирів, який виявився громадянином Ізраїлю, знайшли діаманти вартістю 1 млн грн. Іноземець намагався нелегально ввезти каміння в Україну з Тель-Авіву.

У ДПСУ також зазначили, що наприкінці 2020 року в аеропорті "Борисполі" виявили жінку, яка перевозила діаманти на 15 млн грн у спідній білизні. Жінка подорожувала з чоловіком зі Стамбула. Тоді коштовні каміння вилучили для експертизи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві прикордонники заборонили в'їзд в Україну російському акторові та телеведучому за відвідування території окупованого Криму. Російського шоумена депортували у Варшаву. Заборона відвідувати Україну діятиме для нього протягом трьох років.

Нагадаємо, у Києві після часткового обмеження руху транспорту через ремонт траси "Київ — Харків — Довжанський", яка веде до аеропорту "Бориспіль", люди шукають альтернативні шляхи, щоб не спізнитись на літак. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися