У Києві викрили схему розтрати грошей на закупівлю апаратів ШВЛ

Розкрадання коштів відбувалося за рахунок включення до вартості угод суми ПДВ

Службових медичних установ столиці викрили на розкраданні коштів, виділених на боротьбу з пандемією коронавірусу. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За попередніми даними, їм вдалося присвоїти майже два млн гривень на закупівлі анестезіологічних систем та апаратів штучної вентиляції легень.

Розкрадання коштів відбувалося за рахунок включення до вартості угод суми ПДВ, хоча згідно із законодавством передбачено звільнення від оподаткування ПДВ таких операцій.

Слідчі вручили підозру головному бухгалтеру Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ.

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності керівництва підприємства-постачальника за статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як писали "Коментарі", у Києві діяли три об'єднані в мережу центри з виготовлення підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу та довідки про результати ПЛР-тестів.

За даними відомства, організатором мережі виявився іноземець. Громадянин однієї з європейських країн залучив до схеми підроблення документів власників українських турагентств, лікарів та громадян України, які виготовляли підроблені документи. Туристичні агенції поповнювали базу "клієнтів", а лікарі вносили сфальшовану інформацію про вакцинацію до медичних баз даних. Підробляли міжнародні та українські COVID-сертифікати.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися