Хайп переріс у скандал: київська поліція проводить перевірку в салоні, де збиралися зробити татуювання живої свині

У Києві розгорівся скандал навколо одного з тату-салонів: тут хотіли зробити татуювання на свині, але жарт зайшов надто далеко

Скандальний інцидент за участю київського тату-салону був висвітлений рухом із захисту тварин UA Animals.

Учасники руху стверджують, що за допомогою фотографії, на якій зображено тварину та саркастичними коментарями про готовність зробити величезне тату на спині свині тату-салон та його працівники вирішили здобути хайп та популярність.

У повідомленні зоозахисників також було сказано, що вони одразу ж написали до адміністрації салону та попередили про те, що за таку дію належить юридична відповідальність згідно з частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України. Також зоозахисники звернулися із заявою до поліції.

Крім зоозахисників, ці дії працівників тату-салону були засуджені Дашею Астаф'євою та alyona.alyona. Однак після того, як справа набула розголосу, адміністрація салону прийняла рішення про те, щоб зробити обмежений доступ до свого облікового запису в Instagram.

Крім цього інциденту, ця мережа тату-салонів славиться подібним повідомленням, але вже у точці у Вінниці. На аккаунті у Фейсбук вінницького тату-салону з'явилося таке ж відео із заявою про плани набити величезне тату на свині за два дні.

Також татуювальники висміювали висловлювання користувачів на захист тварин у новому ролику. Проте, зрештою, справа таки дійшла до поліції, де тепер почнеться досудове розслідування. Київська поліція повідомляє, що заява була написана до Деснянського управління поліції, після чого до тату-салону була направлена оперативно-слідча група. Слідчі вже встановили той факт, що свиня була привезена працівниками до салону, після чого для встановлення жорстокого поводження зі свинею з боку татуювальників відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 299 ККУ.

У випадку, якщо працівники тату-салону все-таки завдали тварині шкоди, їх чекає покарання у вигляді обмеження волі на строк 1-3 років або позбавлення волі на строк 2-3 років та конфіскація свині.

Нагадаємо: раніше ми докладніше розповіли про те, що в київському тату-салоні хотіли зробити татуювання свині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Прохожий

9 грудня 2021, 20:31

Клава, а твои дети не срут под кустами? Всегда собираешь? Или?

Клава

9 грудня 2021, 18:41

Не понятно отчего все так возбудились... Ну и что? Эти дурачки из салона набили бы тату свинье, и что??? Это только повод для зооактивистов напомнить о себе. А мне хочется им сказать, чтобы собирали по-лучше какашки за своими собаками. А то шуметь в сети все горазды, а мять каждодневно какашки не хотят.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися