У Києві викрили поліціянта та лікарку, які виготовили фейкові COVID-сертифікатів на 1 млн гривень

При цьому пошуком "клієнтів" займався поліцейський

У Києві лікаря та працівника поліції викрили в організації схеми з продажу підробних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Фальшивок виготовили на майже 1 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Зазначається, що працівник патрульної поліції Києва спільно з працівником медичного закладу за грошову винагороду організували схему внесення до інформаційної системи відомостей про нібито проходження громадянами вакцинації від коронавірусної хвороби для подальшого генерування у застосунку "Дія" електронного сертифіката про вакцинацію.

При цьому пошуком "клієнтів" займався поліціянт, а лікарка, своєю чергою, вносила відомості до електронної системи HELSI.

"Ціна" сертифіката становила від 4000 до 5000 гривень. Списки "клієнтів" налічують понад 200 прізвищ, що дорівнює неправомірній вигоді на приблизно 1 млн гривень.

Фігурантам повідомили  про підозру. Їм інкримінують дві статті: внесення неправдивої інформації та одержання неправомірної вигоди. Розглядається питання про обрання їм запобіжного заходу.

Як писали "Коментарі", у період з 22 по 25 листопада на території аеропорту "Бориспіль" виявили 21 особу з документами про вакцинацію з ознаками підробки. Про це повідомили у пресслужбі поліції. Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України щодо підробки, а також використання підроблених документів. За кожним із фактів буде здійснено перевірку та надано відповідну правову кваліфікацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися