Двоє жителів Києва організували масштабний "бізнес" із виробництва липових COVID-сертифікатів у "Діє"

У Києві двоє чоловіків організували злочинний "бізнес" з виробництва підроблених COVID-сертифікатів та внесення даних до "Дії"

Поліції Києва вдалося розкрити злочинне угруповання, яке виготовляло та продавало підроблені сертифікати, що підтверджують неіснуючу вакцинацію від коронавірусу. Крім створення та збуту цих сертифікатів, злочинці також займалися завантаженням підроблених даних у програму "Дія". Про це повідомляється у прокуратурі Києва.

За даними, отриманими прокуратурою, зловмисниками щодня формувалися та передавалися лікарям за грошову винагороду списки пацієнтів, яких необхідно було внести до відомостей про вакцинацію в електронній системі eHealth. Через eHeals надалі отримані дані відображалися в "Діє".

Таким чином, в eHealth щомісяця вносили приблизно по 2 тисячі липових записів, що підтверджують, що люди нібито пройшли вакцинацію від коронавірусу. Послуги зловмисників обходилися покупцям у 3-4,5 тисяч гривень.

Наразі слідчі з'ясовують всі обставини та подробиці цього злочину, щоб притягнути організаторів угруповання та причетних осіб до відповідальності за вчинення.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, як можна вакцинуватися за наявності підробленого COVID-сертифікату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися