У “Київводоканалі” виявили численні відхилення від санітарних норм

Перевірка проходила з Міністерством охорони здоров'я

Держпродспоживслужба протягом року перевірила 259 об’єктів питного водопостачання та водовідведення у Києві. Так, на об’єктах “Київводоканалу” виявили численні порушення та відхилення від санітарних норм.

 

“У 2021 році фахівцями Державної установи “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” в складі спільних робочих груп відібрано та досліджено: 251 проба питної води на об’єктах ПРАТ "АК "Київводоканал", встановлено 46 відхилень від ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною" за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками безпеки; 144 проб питної води на об’єктах СВКП “Київводофонд”, відхилення від санітарних норм встановлено у 75 пробах“, – повідомили у Держпродспоживслужбі.


Як писали "Коментарі", КП "Київводоканал" опублікувало інформацію, згідно з якою жителям селища Коцюбинського на Київщині обмежать доступ до каналізації. Причина ситуації – відсутність проплати, яка повинні була надійти від УЖКГ "Біличі", що порядкує у селищі. Столичні комунальники пояснюють, що громадяни вносять плату за послуги водовідведення, які останнім часом значно зросли. Водоканал витрачає на очищення, електроенергію й інші ресурси. Якщо коштів замало, то доводиться відмовляти у послугах злісним неплатникам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолий Шандурский

27 грудня 2021, 15:38

ПОСЛЕ 1-2 х НЕДЕЛЬНОГО ПОЛЬЗОВАНИЯ ДУШЕМ ВАННА ПРИОБРЕТАЕТ ЖЕЛТОВАТЫЙ ОТТЕНОК . ПРИХОДИТСЯ ОЧИЩАТЬ РАСТВОРОМ ЛИМОННОЙ КИСЛОТЫ. У КОГО В ОРГАНИЗМЕ НЕДОСТАТОК КАКИХ -ТО ЭЛЕМЕНТОВ ТАБЛИЦЫ МЕНДЕЛЕЕВА, СМЕЛО ПОЛЬЗУЙТЕСЬ ВОДОЙ ИЗ КРАНА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися