Коцюбинське може залишитися без каналізації через борги перед "Київводоканалом"

Борги складають майже дев'ять мільйонів гривень, щодо яких незабаром має відбутися суд

КП "Київводоканал" опублікувало інформацію, згідно з якою жителям селища Коцюбинського на Київщині обмежать доступ до каналізації. Причина ситуації – відсутність проплати, яка повинні була надійти від УЖКГ "Біличі", що порядкує у селищі.

Столичні комунальники пояснюють, що громадяни вносять плату за послуги водовідведення, які останнім часом значно зросли. Водоканал витрачає на очищення, електроенергію та інші ресурси. Якщо коштів замало, то доводиться відмовляти у послугах злісним неплатникам.

Ситуація з боргом не вирішується з 2009 року, зауважують чиновники. Стягнути його через виконавчу службу не вдалось. У 2019 році була укладена угода про реструктуризацію, сформовано графік погашення заборгованості, надсилались листи з відповідними нагадуванням. Але кошти не виплачувались, а борг і далі збільшується.

"Київводоканал" наголошує, що за його даними, населення оплачує надані послуги майже повністю – на 90%. Але УЖКГ "Біличі" на рахунок підприємства не перерахувало нічого.

Кошти могли б бути виділені з бюджету селищної ради, однак ресурсів на це не виділяється і навіть не шукають шляхи розв'язання проблеми.

Черговий позов до суду вже надійшов. Якщо до 16 грудня 2021 року не буде зроблено кроків назустріч, "Київводоканал" обмежить жителям Коцюбинського доступ до водостоків. При цьому підприємство обіцяє, що постарається зробити так, щоб від цього садочки, школи, лікарні, будинки постраждали найменше.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло про роботи, які проводяться у Києві для очищення трубопроводів.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися