У Києві бустерною дозою COVID-вакцини щепились вже понад 20 тисяч осіб

Новий штам коронавірусу Омікрон дуже швидко поширюється і має менший інкубаційний період

Станом на вівторок, 18 січня, в Києві бустерну дозу вакцини від коронавірусу отримали 20 511 осіб. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в коментарі виданню "Вечірній Київ".

За її словами, новий штам коронавірусу Омікрон дуже швидко поширюється і має менший інкубаційний період – всього до трьох діб.

"Тож аби запобігти його стрімкому розповсюдженню, ми маємо оперативно відреагувати та захистити якомога більшу кількість людей. Тішить, що кияни це розуміють", - сказала вона.

Старостенко підкреслила, що на сьогодні Київ втримує лідерство у вакцинальній кампанії. Станом на 18 січня понад 20,5 тисячі осіб у Києві вакцинувалися бустерною дозою, це – 18% від усієї кількості в Україні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що кияни можуть зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу у будь-якому пункті, де проводять вакцинацію проти COVID-19.Наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року рекомендовано вводити бустерну дозу вакцин людям старшим 18 років, які отримали дві дози вакцини понад 6 місяців тому. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.   Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися