Де в Києві можна щепитись бустерною дозою вакцини від коронавірусу

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty

Кияни можуть зробити бустерну дозу вакцини від коронавірусу у будь-якому пункті, де проводять вакцинацію проти COVID-19. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. Вона нагадала, що наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року рекомендовано вводити бустерну дозу вакцин людям старшим 18 років, які отримали дві дози вакцини понад 6 місяців тому. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

 

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

 

Валентина Гінзбург вкотре наголосила, що вакцинація, хоч і не на 100% запобігає захворюванню, але в багато разів знижує ризики тяжкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби.

 

Як писали "Коментарі", у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") можна витратити гроші, отримані за повний курс вакцинації від коронавірусу.

Тепер розрахуватися карткою "єПідтримка" можна безпосередньо у касах розважальних локацій "ВДНГ". Кошти, отримані за вакцинацію від коронавірусу, можна витратити на відвідування оранжереї, ковзанки, Галереї сталевих фігур, Фабрики мрій, Резиденції Санти, Мотузкового парку, планетарію, музеїв, тропічної ферми "Планета метеликів" та парку "Планета динозаврів". Також карткою "єПідтримка" можна розрахуватися за квест та екстремальні атракціони, екскурсійний потяг та дитячі машинки.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися