У Києві на місці павільйонів на ВДНГ збудують Президентський університет

На ВДНГ розпочалося знесення 19 павільйону, в якому проходив фестиваль Кураж: тепер на його місці з'явиться Президентський університет

2 лютого поточного року на території Національного Експоцентру розпочалося знесення 19 павільйону. Засновниця Куражу Олена Гудкова на своєму обліковому записі в Facebook зробила публікацію , в якій йдеться про те, що вона писала в Офіс Президента та адміністрації ВДНГ з проханням про збереження будівлі. Вона стверджує, що змагання за павільйон із Офісом Президента було б марно.

Також в історії Instagram Гудкова підтвердила той факт, що їй пообіцяли зберегти павільйон. Крім того, засновниця Куражу каже, що їй довелося ходити кабінетами від Банківської на ВДНГ і назад, водночас просити реконструкції та збереження чудового зразка пострадянського модернізму, створеного у 1978 році. За її словами, цей павільйон міг би перетворитися на зал, бібліотеку, атріум або лекторій у новому університеті, зберігаючи при цьому і культурний код, і історію. Гудкова згадала також і про те, що практично кожен новий архітектурний об'єкт збудовано на місці 10 зруйнованих заради цього будівель, що зберігали історію Києва.

Виходячи із поста Гудкової, вона також була на зустрічі, яка дала їй реальну надію. Від гендиректора Експоцентру Євгена Мушкіна прозвучала пропозиція про перенесення Куражу в перший павільйон, але сама засновниця фестивалю переконана в тому, що в такому разі фестиваль і за три роки навряд чи набрав би такого розмаху, який мав раніше.

Крім того, Гудкова додала, що після останнього фестивалю Кураж із нею зв'язалися представники Квартал Концерт із пропозицією створити на території Експоцентру Вінтаж Парк на ВДНГ, який став би їх спільним проектом.

Олена Гудкова додала, що вона не отримала компенсації вкладень у Фестиваль. Вона уточнює, що у 2021 році від Куражу в павільйоні було встановлено новий ліфт Отіс за гроші благодійників і їй хотілося повернути 1 мільйон гривень, витрачений на це, щоб повернути його на благодійність.

Від адміністрації ВДНГ також поки що не було жодної реакції на пост Гудкової у Facebook.
Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що у Києві біля ВДНГ збудують 16-поверховий гуртожиток для КНУ.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ника

6 лютого 2022, 08:13

Он бы еще себе Тадж-Махал построил... А то шо ж? О каких достижениях и выставках речь? Раз-ва-лил всё!

Александр

5 лютого 2022, 23:59

А курс Президента Игры на рояле с экзаменом и дипломом будет?

Серый

5 лютого 2022, 13:09

И ни церковь, ни кабак - Ничего не свято! Нет, ребята, все не так, Все не так, ребята! - В.Высоцкий.

Олександр

5 лютого 2022, 12:09

Краще більше уваги приділяли існуючим університетам. А роздерібанити гроші на великому будівництві Кірюша Тимошенко і так зможе. До речі, а чому університет. а не академія , все-таки перстижніше. Чи президент не знає різниці між ними

Ведмідь

5 лютого 2022, 11:44

Нікому не потрібний цей новий універ.

ЦейВоно

5 лютого 2022, 11:27

Дурні! Зеушльопок -тимчасово, його універ-ніколи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися