COVID у Києві: кількість хворих різко зросла до рекордних значень

У лікарні госпіталізували 84 хворих на коронавірус і 184 особи з підозрою на COVID-19 і пневмоніями

За добу, 14 лютого, у Києві зафіксували 4584 нових випадків захворювання на коронавірус. Натомість 15 людей померли. Про це повідомив мер Києва, лідер партії "Удар" Віталій Кличко.


У лікарні госпіталізували 84 хворих на коронавірус і 184 особи з підозрою на COVID-19 і пневмоніями. Одужали минулої доби 1724 особи.


Загалом від коронавірусу в Києві померло 8770 людей. Підтверджених випадків захворювання у столиці – 41 1576.


Як пише Economist, оскільки COVID-19 поширився по всьому світу, люди стали похмуро знайомитися зі списками загиблих, які їхні уряди публікують щодня. На жаль, загальна кількість смертей, викликаних пандемією, може бути ще вищою з кількох причин. По-перше, офіційна статистика у багатьох країнах не включає жертв, які не мають позитивного результату тесту на коронавірус перед смертю, що може становити значну більшість у місцях із невеликими можливостями для тестування. По-друге, лікарні та РАГСи можуть не обробляти свідоцтва про смерть протягом кількох днів або навіть тижнів, що створює затримки даних. І, по-третє, пандемія ускладнила лікарям лікування інших захворювань і відбила у людей бажання звертатися до лікарень, що могло опосередковано викликати збільшення смертності від інших захворювань, крім COVID-19.


Одним зі способів обліку цих методологічних проблем є використання простого показника, відомого як "надлишкова смертність": взяти кількість людей, які померли з якоїсь причини у цьому регіоні та у певний період, а потім порівняти його з історичним вихідним рівнем за останні роки. Ми використовували статистичні моделі для створення наших вихідних даних, передбачивши кількість смертей, зазвичай було б зареєстровано у кожному регіоні у 2020 та 2021 роках.


Багато західних країн, а також деякі країни та регіони в інших країнах регулярно публікують дані про смертність з усіх причин. У наведеній нижче таблиці показано, що у більшості міст кількість надмірних смертей перевищує кількість смертей від COVID-19, офіційно зареєстрованих урядом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися