Чиновники Київзеленбуду вкрали майже 78 мільйонів

Позаштатний радник генерального директора "Київзеленбуду" був організатором корупційної схеми

Національне антикорупційне бюро підозрює чиновників Київзеленбуду в розкраданні 78 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Детективи НАБУ повідомили про підозру сімом учасникам "Київзеленбуду": колишньому позаштатному раднику генерального директора, колишньому генеральному директору, колишньому заступнику генерального директора з комерційних питань, колишньому співробітнику одного з відділів, довіреній особі позаштатного радника гендиректора і приватному підприємцю.

За даними правоохоронців, між листопадом 2016 і груднем 2017 Київзеленбуд оголосив тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці.

"Колишній позаштатний радник генерального директора КО" Київзеленбуд ", якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою з іншими особами Київзеленбуду і приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу в тендерах двох визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновком експерта, в результаті Київзеленбуду нанесено 77,9 млн грн збитків. Позаштатного радника гендиректора і приватного підприємця затримали. Зараз вирішується їх запобіжний захід.

"Частина незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перенаправили на рахунки іноземних компаній, а звідти - на підконтрольну учасникам схеми компанію, зареєстровану в Італії", - з'ясувало слідство.

Досудове розслідування все ще триває. Детективи НАБУ встановлюють можливих співучасників та інші обставини вчинення злочину.

Раніше "Коментарі" розповіли про чиновника, якого спіймали на хабарі в один мільйон гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися