COVID у Києві: за добу померла рекордна кількість людей

У лікарні госпіталізували 134 хворих на коронавірус

За добу, 15 лютого, у Києві виявили 4378 нових випадків захворювання на коронавірус. При цьому померла чи не рекордна кількість людей за добу – 29. Про це повідомив мер Києва лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

У лікарні столиці госпіталізували 134 хворих на коронавірус і 142 особи з підозрою на COVID-19 та пневмоніями.

Одужали минулої доби 1895 людей. Усього за період пандемії 8799 смертей у столиці, а підтверджених випадків захворювання сьогодні 415 954.

Довідково: коли 31 грудня 2019 року Китай вперше повідомив про випадки коронавірусу до Всесвітньої організації охорони здоров'я, він був описаний як загадковий новий штам пневмонії. Він навіть у відсутності назви.

Упродовж двох тижнів китайські вчені визначили послідовність геному вірусу генетичного коду, з якого складається вірус. Протягом трьох тижнів було створено перші набори для тестування, які потім були передані ВООЗ. І понад 11 місяців з того часу, як вірус був зареєстрований у ВООЗ, перші люди були вакциновані, що зробило щеплення найшвидшою з будь-коли розроблених вакцин.

Швидкість, з якою ми дізналися про коронавірус, є безпрецедентною, і вчені кажуть, що ми вже знаємо дуже багато, пише CNN.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися