У Києві готуються до весняних повеней

Балансоутримувачі територій повинні обстежити протизсувні споруди

У спеціалізованому управлінні та протизсувних підземних робіт повідомили, що у Києві готуються до можливих весняних паводків шляхом зміцнення схилів і споруд.


Так, балансоутримувачі територій повинні обстежити протизсувні споруди: водостоки, лотки, дренажі, підпірні стіни, забезпечити їх ремонт, прибрати та вивезти сніг із доріг, тротуарів, майданчиків для відпочинку, прибудинкових територій тощо, що знаходяться на схилах.


Які ризики є у весняної повені?


Весняна відлига. Більш високі температури та, як наслідок, танення снігу можуть призвести до великого обсягу стоку у короткий проміжок часу, оскільки кожен кубічний фут утрамбованого снігу містить галони води. На початку весняна замерзла земля не дозволяє талому снігу або опадам просочуватися у землю. Потім вода біжить з поверхні та впадає в озера, струмки та річки, внаслідок чого надлишок води виливається за їх береги.


Весняні дощі. Весняні бурі можуть принести кілька дюймів опадів лише за кілька годин або можуть припинитися за кілька годин. Ці зливи можуть призвести до сильних повеней через перенасичення ґрунту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися