У Дніпрі вода стала коричневою: причина

У «Київводоканалі» запевняють, що осад коричневого кольору – це речовини природного походження

На лівому березі Києві мешканці поскаржилися на неприємний запах, який витає довкола. Відео із брудною водою опублікували у столичних пабліках.

Кияни вважали, що такий запах дає каналізація, стоки якої зливаються до Дніпра.

У "Київводоканалі" запевняють, що осад коричневого кольору – це речовини природного походження, які були у воді спочатку, але залишилися у відстійниках у концентрованому вигляді. Також там кажуть, що при будівництві станції у 1961 році біля того місця, де скидаються води, ніхто не жив, і це відбувалося непомітно для киян.

При цьому у компанії визнають, що станція стара і їй потрібна модернізація.

Ви колись замислювалися, чому річки різного кольору? У дитинстві нас вчать, що вода блакитна, але деякі річки бувають чорними, коричневими, смарагдово-синіми, зеленими або навіть синьо-зеленими. То що надає цим річкам такий колір?

Дивлячись на колір води, важливо звертати увагу на різницю між видимим кольором та справжнім кольором водойми. Видний колір - це колір води, якщо дивитися на неї без видалення завислих і розчинених частинок.

Справжній колір – це колір води після видалення завислих частинок. Зважені частки – це такі речі, як водорості, відкладення або дрібні частки мінералу.

Розчинені частинки - це такі речовини, як дубильні речовини (жовтувато-коричнева органічна кислота, що міститься в тканинах рослин) або частинки заліза та марганцю з гірських порід або ґрунту. Блакитна вода має дуже невелику кількість розчинених частинок.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися